Toeslagen particulieren

Via de Belastingdienst kunt u een bijdrage in uw kosten krijgen

Een toeslag is afhankelijk van uw leefsituatie met betrekking tot zorg, een woning huren en kinderen.

 

Er zijn 4 soorten toeslagen:

  1. Zorgtoeslag: een bijdrage in de kosten van uw zorgverzekering;
  2. Huurtoeslag: een bijdrage in uw huurkosten;
  3. Kindgebonden budget: een bijdrage in de kosten van uw kinderen, naast de kinderbijslag die u via de SVB (Sociale Verzekeringsbank) ontvangt;
  4. Kinderopvangtoeslag: een bijdrage in de kosten van kinderopvang.

Toeslagen hoeven maar één keer aangevraagd te worden; u krijgt de toeslag(en) jaarlijks vanzelf opnieuw. Als u recht heeft op kindgebonden budget krijgt u de toeslag over het algemeen automatisch tezamen met de kinderbijslag.

Administratiekantoor Jerry Klaver kan voor u een berekening doen of u recht heeft op toeslagen en deze ook voor u aanvragen. Hiervoor rekenen wij een éénmalig bedrag à € 25,- (inclusief btw), indien u ook uw aangifte inkomstenbelasting door ons laat verzorgen.

Zijn er wijzigingen in uw situatie, dan is het verstandig nogmaals een toetsing te (laten) doen. Dit kan resulteren in het (met terugwerkende kracht) stopzetten van uw toeslag of juist het verhogen van de toeslag. Deze wijziging(en) kunnen wij voor u verzorgen. Bij een wijziging kunt u denken aan het feit dat u gaat trouwen of scheiden, u kinderen krijgt, uw kinderen naar de kinderopvang gaan of niet meer, uw inkomen (of dat van uw partner) verandert, u gaat verhuizen, etc.

Let op: Wijzigingen dient u uiterlijk binnen 4 weken aan te geven aan de Belastingdienst!

Een toeslag is afhankelijk van uw leefsituatie met betrekking tot zorg, een woning huren en kinderen.